Ağzı Açık

Şanlıurfa’nın meşhur lezzeti ağzı açığı sizin için hazırladık. İç harcının lezzetiyle birleşen hamurun kıtırlığına karşı koyamayacak ve kendinizi yemekten alamayacaksınız. Bu karşı koyulmaz lezzet için sırası sizde.

 

Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
70 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamur malzemeleri;

  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı su

 

İç malzemeleri;

  • 250 g orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • Bir tutam maydanoz
  • 1/2 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Hamur için hazırladığınız malzemeleri derin bir kap içerisine alın ve orta sertliğe ulaşıncaya kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurun üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
  4. İç harcı için maydanoz, kuru soğan ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayın, geri kalan iç harç malzemeleriyle karıştırın.
  5. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparın ve kalın yufkalar açın.
  6. Her parçanın ortasına iç harcından bir kaşık koyup kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde yayın.
  7. Kenar kısımları içe doğru pileli şekilde katlayın.
  8. Önceden ısıtmış olduğunuz 200°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve fırından aldıktan sonra kenar kısımlara tereyağı sürüp servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle