Tatlınızın içine eklediğiniz meyvenin tam mevsimiyse o zaman tatlınızın lezzeti daha da artıyor! Armut tam tadındayken armutlu bir kek pişirmeye ne dersiniz? Armut ve çikolatayla ortaya çıkardığınız bu şöleni tadınca muhteşem uyumuna inanamayacaksınız. Yanında bir bardak kahve ile servis edebileceğiniz bu lezzete komşularınızı da dahil etmeyi unutmayın!
1/4 su bardağı Söke Geleneksel Un
200 g bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
1 su bardağı labne peyniri (suyu süzülmüş)
4 adet yumurta
2 adet armut
1/3 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
1. Pişirme kalıbınızı yağlayın ve pişirme kağıdı yapıştırın.
2. Çikolatayı mikrodalgada ara sıra çıkarıp karıştırarak eritin.
3. Bir kapta labne peyniri ile çikolatayı karıştırın. Sonra yumurtaları teker teker ve aralarda çırparak ekleyin.
4. Vanilyayı, unu, pudra şekerini de ekleyin ve sadece karışana kadar çırptıktan sonra kalıbınıza dökün.
5. Armutları soyun ve ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini armuta zarar vermeden çıkarın ve ince ince dilimleyerek kek harcının üzerine dizin.
6. İnce doğranmış bademleri de serpip fırına verin.
7. Önceden 180 derecede ısıltımış fırında 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun...