Avcı Böreği

Dumanı üstünde bir çayın yanında içi kıyma dolu, üstü çıtır çıtır bir börek olsa da keyifle yesek diyenler, bu özel tarifimiz sizin için… Her tadına bakanı adeta avlayan bu lezzeti en ideal haliyle keşfetmek için mutlaka tarifimizi deneyin.

Avcı Böreği
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Yufka için;

  • 5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 çay bardağı su

 

Harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 200 g kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı galeta unu
Hazırlanışı

Harcı için önce ince kıyılmış soğanları sıvı yağ ekleyerek kavurun daha sonra kıyma, tuz ve karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin.

  1. Bulguru yıkayarak sıcak suda bekletin.
  2. Cevizi, sıcak suda beklettiğiniz bulguru ve doğranmış maydanozu iç harcın üzerine ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  3. Ayrı bir kapta un, tuz ve suyu sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Yoğurduktan sonra hamuru bezelere ayırın ve üzerini bir bez ile örterek 15 dakika dinlendirin, daha sonra tabak büyüklüğünde yufkalar açın.
  5. Yufkaları bıçak yardımıyla dörde bölün ve yağlayın.
  6. Yufkanın geniş kısmına harçtan ekleyin ve rulo haline getirin.
  7. Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.
  8. Kızartın ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle