Sonbahar, sıcaklardan, soğuk havalara geçtiğimiz, hastalıkların peşimizi bırakmadığı mevsimlerin başında gelir. Haliyle bu mevsimde yediklerimize daha da dikkat etmemiz gerekir. Demir ve folik asit ile zenginleştirilmiş Söke Geleneksel un ile yapacağınız kekin içinde ceviz, tarçın, zencefil muskat düşünün! Sonbaharın sağlığımız üzerindeki kötü etkisini azaltmak için sizce de iyi bir yöntem değil mi? Haydi o zaman her zaman pişirdiğiniz keke tarifimizdeki faydalı malzemeleri de ekleyerek mükemmel bir sonbahar keki hazırlayın!
3 su bardağı Söke Geleneksel Un
1,5 su bardağı tereyağ (yumuşamış)
1 su bardağı süzme yoğurt
2 su bardağı toz şeker
1 + 1/4 su bardağı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 yumurta
1 yemek kaşığı vanilya
2,5 yemek kaşığı karışık baharat (tarçın, zencefil, muskat vb.)
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı ceviz (doğranmış)
1. Kek kalıbınızın içini yağlayın ve unlayın.
2. Bir kapta yoğurt ve tereyağını çırpın.Toz şeker, çeyrek su bardağı esmer şeker, tuzu ve birer birer yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin.
3. Vanilya, un, baharat karışımından 1 yemek kaşığı ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
4. Diğer bir kapta ceviz, esmer şekeri kalanı, ve baharatın kalanını karıştırın.
5. Kek hamurundan kek kalıbına biraz dökün, üzerine cevizli karışımı boşaltıp üzerini tekrar hamurun kalanıyla kapatın.
6. Isıtılmamış fırına yerleştirip ve 150 derecede çalıştırın. 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Kürdan batırdığınızda kuru gelecek kıvamda olduğunda fırından alabilirsiniz.
Afiyet olsun...