Baharatlı Kurabiye

Servis
8-9 Kişilik
Hazırlama
50 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1/2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı toz muskat
  • 115 g tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta (büyük boy)
  • 1/4 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1,5 su bardağı bitter çikolata parçacıkları
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Fırın tepsinize pişirme kağıdı yerleştirin ve bir kenarda bekletin.
  3. Un, kabartma tozu, karbonat, mısır nişastası, tuz, zencefil, tarçın ve muskatı bir kapta harmanlayın.
  4. Başka bir kapta tereyağ, esmer şeker ve toz şekeri çırpın. Yumurtayı ve pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edin. Kuru karışımı üzerine ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
  5. Çikolata parçacıklarının 4’te 3’ünü ekleyin ve son kez karıştırın.
  6. Hamurdan avuç içi büyüklüğünde eşit büyüklükte parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve fırın tepsinize dizin. Kalan çikolata parçacıklarını hamurların üzerine dizin ve 10-12 dakika kadar fırında pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle