Balkabaklı Kış Çorbası

Malum kışın en güzel yemekleri sıcacık bir çorbayla başlar. O çorba balkabaklı kış çorbası olursa hem içinizi ısıtacak hem rengiyle enerjinizi yükseltecek hem de yemeğe ayrı bir lezzet katacaktır. Şimdi bu nefis çorba için sayfayı biraz daha kaydırın…

 

Balkabaklı Kış Çorbası
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
45 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1/2 kg bal kabağı
  • 2 adet havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2-3 adet kereviz sapı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 bardak su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 bardak süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı
  1. Balkabağı, havuç, patates ve zencefili rendeleyin. 
  2. Soğan ve kereviz saplarını minik küpler halinde doğrayın.
  3. Hazırlanan malzemeleri zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin ve su ekleyerek sebzeleri yumuşayana kadar haşlayın.

 

Meyane;

  1. Derin bir kapta yumurta, un ve sütü çırpın.
  2. Kaynamakta olan sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak hazırladığınız karışımı ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
  3. Son olarak tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alın.
  4. Biraz dinlendikten sonra blenderdan geçirerek krema kıvamına getirin.
  5. Dilerseniz kroton ve tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirilerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle