Beşamel Soslu Tavuklu Enginar

Eklendiği hemen hemen her yemeği bambaşka bir lezzete dönüştüren beşamel sosunu, tavuk etini ve çok yararlı olan enginarı bir araya getiren yeni tarifimizle tanışmaya hazır mısınız? Beşamel Soslu Tavuklu Enginar’ı bir kere tattıktan sonra menünüzde mutlaka sık sık yer vermek isteyeceksiniz.

 

Beşamel Soslu Tavuklu Enginar
Servis
4 Kişilik
Hazırlama
45 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 4 adet enginar

 

İç malzemesi için;

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 1 adet arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 cay bardağı sıvı yağ

 

Beşamel sosu için; 

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1,5 su bardağı süt

 

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
Hazırlanışı
  1. Bir tencerede enginarları yumuşayana kadar haşlayın.
  2. İç malzemesi için önce biber, soğan ve tavukları doğrayın.
  3. Tavada sarımsak ve soğanları kavurmaya başlayın daha sonra sırası ile biberleri ve tavukları ekleyerek güzelce kavurun. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
  4. Beşamel sosu için ayrı bir tavada tereyağını eritin, sıvı yağ ve un ekleyerek karıştırın ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Daha sonra süt ilave ederek koyulaşıncaya dek karıştırın ve ocaktan alın.
  6. Enginarları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin, üzerlerine tavuklu harcı paylaştırın ve beşamel sosunu ekledikten sonra kaşar peynirini üzerine rendeleyin.
  7. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle