Beyaz Çikolatalı Mud Kek

Yoğun çikolata lezzetini sevenler ya da çikolatalı bir tat arayanlar tarifimizi sizin için oluşturduk. Tarifimize bitter çikolataya eşlik edecek beyaz çikolatayı da ekledik. Çayınızın ya da sütünüzün yanında çikolatanın keyfini doya doya yaşayacağınız tarifimiz için biraz daha aşağıya inmelisiniz.

 

Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
45 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 3,5 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 300 g tereyağı
  • 300 g bitter çikolata
  • 200 g beyaz çikolata
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın
  2. Tereyağını tencerede kısık ateşte eritin, eriyen tereyağı üzerine bitter çikolatayı ilave edin ve eridikten sonra ocaktan alın.
  3. Ayrı bir kap içerisinde şeker ve yumurtayı krema haline gelene kadar çırpın.
  4. Hazırladığınız erimiş bitter çikolata karışımını, krema haline getirdiğiniz şeker ve yumurta karışımına kontrollü bir şekilde ekleyin.
  5. Karışıma unu ilave ederek karıştırma işlemini tamamlayın.
  6. Ortalama 20x25 cm ölçülerine sahip olan bir fırın tepsisi içerisine yağlı kağıt yerleştirin.
  7. Hazırlamış olduğunuz karışımın yarısını fırın tepsisine ekleyin ve üzerini spatula yardımı ile düzeltin.
  8. Beyaz çikolataları iri parçalar haline getirin ve eşit aralıklarla karışımın üzerine ekleyin.
  9. Kalan karışımı ilave edin ve spatula yardımı ile üzerini düzeltin.
  10. 180 °C'de 25 - 30 dakika pişirin.
  11. Fırından aldığınız beyaz çikolatalı mud keki 1 saat dinlendirin.
  12. Dilerseniz dondurma eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle