Beyaz Çikolatalı Tart

Altında nefis tart hamuru, üstünde damaklardan asla gitmeyen beyaz çikolatasıyla harika bir tatlı tarifimiz var sizlere. Haydi şimdiden çayları demleyin ve bu eşsiz tatlının keyfini doya doya çıkarın.

 

Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
95 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 adet yumurta sarısı

 

Dolgusu için;

  • 1 su bardağı beyaz çikolata
  • 1/2 su bardağı krema
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 175°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Un ve tereyağını robottan geçirin.
  3. Derin bir kap içerisinde karışımın üzerine pudra şekeri, sıvı yağ, soğuk su, yumurta sarısı ilave ederek yoğurun ve 30 dakika dinlendirin.
  4. Dinlendirdiğiniz hamuru pişirme kalıbınızın boyunda açın ve unladığınız kalıba yerleştirip çatal ile hamur üzerinde delikler açın.
  5. Fırında 35-45 dakika pişirin.
  6. Dolgusunu hazırlamak için; beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve krema ekleyip iyice karıştırın. 
  7. Hazırladığınız beyaz çikolatayı, soğuyan tart hamurunun içine dökün ve krema donuncaya kadar bekletin ve servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle