Biberiyeli Kraker

Hazır yiyeceklerden uzaklaşıp, doğal ve ev yapımı yiyecekleri tercih ettiğiniz zamanlar için mutlaka elinizin altında, gözünüzün önünde olması gereken bir tarifle sizlerleyiz. Sevdiklerinizin ve çocuklarınızın yemekten kendini alamadığını gördükçe sizi de mutlu edecek olan biberiyeli kraker tarifimiz sizin için hazırlandı.

 

Biberiyeli Kraker
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
45 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 tatlı kaşığı taze ince kıyılmış biberiye
  • 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı krema
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Derin bir karıştırma kabı içerisine un, rendelenmiş parmesan peyniri, biberiye, karabiber ve tuzu alın ve iyice karıştırın.
  3. Malzemeler birbirine karıştıktan sonra küçük parçalar halinde tereyağını yavaş yavaş karışıma ekleyin.
  4. Hamur bir miktar topaklanmaya başlayınca kremayı ekleyin.
  5. Hazırlamış oluğunuz hamuru tezgâha alın ve bir merdane yardımıyla 0,5-1cm arası bir kalınlıkta açın.
  6. Kraker hamurunu küçük parçalara ayırın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle