Biberli Ekmek

Her defasında çocukluğumuza gitmek...

Uzun bir oyundan sonra hayalini kurarak eve koştuğumuz, daha iki sokak ötesinden bile farklı ve çekici kokusunu alabildiğimiz biberli ekmek… Şimdi hem çocuklarımıza geleneksel lezzetleri tattırmak hem de sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık hazırlamak için en pratik ve lezzetli tarifi ile karşınızda.

Biberli Ekmek
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 4.5 su bardağı un
  • 20 g yaş maya (bir paketin yarısı) veya 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker

 

Üst malzemesi için;

  • 1 büyük soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane veya 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı acı pulbiber (İsteğe bağlı)
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
Hazırlanışı
  1. Derin bir kapta tüm malzemeleri sırasıyla ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve elde ettiğiniz hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanmaya bırakın.
  2. Hamur mayalanırken biberli sos için, soğanı ve biberi rondodan geçirin. Salça, nane, kimyon, susam ve acı pul biberi de ekleyip biraz daha kavurun.
  3. Mayalanan hamurdan orta boy bir mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve avuç içinizle biraz açın.
  4. Tepsiye dizip, hazırlanan harçtan üzerine 1 tatlı kaşığı kadar koyup yayın. Yine elinizle hafifçe bastırın.
  5. 180 dereceye ayarladığınız fırında yanları hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle