Biscotti

Meşhur lezzeti biscotti ile İtalyan esintisini mutfağınızda hissetmeye hazır mısınız? Bu eşsiz kurabiyenin en nefis halini sevdiklerinize sunmak isterseniz yapmanız gereken hazırladığımız tarifimizi bire bir uygulamak, hepsi bu kadar.

 

Biscotti
Servis
9-10 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 30 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • Badem fıstık
  • Ceviz
  • Kuru
Hazırlanışı
  1. Bir kap içerisinde tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Hazırladığınız karışıma yumurtayı ilave edin ve çırpma işlemine devam edin.
  3. Karışıma un ve diğer malzemeleri de ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamuru unlanmış bir tezgah üzerinde rulo haline getirin ve üzerine hafifçe bastırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  5. 165 °C’ye ayarlanmış fırın içerisinde 30 dakika pişirin.
  6. Pişen kurabiyeyi fırından alın ve bir tel üzerinde soğumaya bırakın.
  7. Soğuyan kurabiyeyi 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin ve tel ızgara üzerinde 15 - 20 dakika 180 °C’de pişirin.
  8. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle