Cennet Hurmalı Kek

Sonbaharın en eşsiz lezzetlerinden olan cennet hurmasıyla enfes bir kek yapmak için sizi mutfağa davet ediyoruz. Biraz tarçın, fazla fazla lezzet ve sevdiklerinize bayılacakları bir kek sunma heyecanı, en kolay hazırlama içeriğiyle özel tarifimizde…

 

Cennet Hurmalı Kek
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
70 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler

Kek için;

  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 adet cennet hurması
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta

 

Üzeri için;

  • 1 adet cennet hurması
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı

Kek için;

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Derin bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını güzelce harmanlayın. 
  3. Çekirdeğini çıkararak püre haline getirdiğiniz cennet hurması ve sıvı yağı çırpın.
  4. Çırpa kabında şeker ve yumurtaları kabarana dek iyice çırptıktan sonra hurmalı karışımı ilave edin ve tamamen karışana dek çırpın.
  5. Son olarak unlu karışımı ekleyerek iyice karıştırın.
  6. Kek kalıbına dökün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

 

Üzeri için;

  1. Cennet hurmasını ince ince doğrayın üzerine biraz toz şeker serpin
  2. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  3. Fırından çıkardığınız kekin üzerine yerleştirin, dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun...