Cevizli kurabiye

Servis
8-9 Kişilik
Hazırlama
75 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 200 g tereyağ
  • 1 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 çay bardağı ceviz yağı veya sıvı yağ
  • Aldığı kadar Söke Geleneksel Un
  • 1/2 su bardağı hafif çekilmiş ceviz
Hazırlanışı

1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtanın sarısını, pudra şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve ceviz yağını birlikte yoğurun.
2. Yoğururken bir yandan unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın.
4. Hamur toplarının bir yüzünü önce yumurta beyazına sonra çekilmiş cevize batırın.
5. Hamur toplarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize aralıklı olarak yerleştirin.
6. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. İlk çıktığına yumuşak olacaklar, tekrar fırınlamayın. Bekledikçe kıtır bir kıvam alacaklar.

Afiyet olsun...