Cheddarlı Çıtır Tavuk

Üstünde çedar peynirli sosu, altında çıtır çıtır tavuk lezzeti… Böyle eşsiz bir tada kim hayır diyebilir ki? Öğlen ve akşam yemekleriniz için pratik ve lezzetli bir alternatif olacak olan çedarlı çıtır tavuk çocuklarınızın da çok hoşuna gidecek.

 

Cheddarlı Çıtır Tavuk
Servis
4 Kişilik
Hazırlama
60 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2 su bardağı mısır gevreği
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber
  • 4 adet büyük tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Krema sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı su
  • 100 ml krema
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz biber
  • 1/2 çay bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir tava içerisinde tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun.
  3. Kavurduğunuz un üzerine azar azar su ekleyin ve karıştırın.
  4. Karışım muhallebi kıvamına gelince krema, tuz ve biber ekleyip 1 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
  5. Mısır gevreklerini mutfak robotu ile küçük parçalara ayırın ve 3 farklı kâse içerisine süt, çedar peynir ve mısır gevreğini alın.
  6. Mısır gevreği içerisine tuz ve karabiber ilave edin.
  7. 2 büyük parça halinde tavuk göğüslerini kesin ve önce süte, sonra çedar peynirine ve son olarak da mısır gevreği kırıntılarına bulayıp yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizin ve tavukların üzerine zeytin yağını gezdirin.
  8. Üzerini yine yağlı kâğıt ile kapatıp fırında altın sarısı rengi alana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  9. Maydanoz serpin ve krema sosu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle