Çikolata severleri baştan çıkaracak bir lezzet… Demir ve folik asit ile zenginleştirilmiş Söke Geleneksel Unumuzla hazırlayacağınız tam kıvamında bir çikolatalı kek düşünün bir de üzerinde bol çikolata sosu... Hayal kurmakla kalmak istemeyenler tarifimizi hemen deneyip mutluluğun doruklarına ulaşabilirler.
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı Söke Geleneksel Un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için;
1 paket krema (400 g)
200 g sütlü çikolata
1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
2. Derin bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu harmanlayın ve kenarda bekletin
3. Ayrı bir kapta yumurta, şeker ve vanilini mikser ile önce düşük ayarda 3 dakika daha sonra hızlı ayarda 1 dakika da çırparak kremamsı bir yapı alana kadar devam edin.
4. Sütü ve sıvı yağı sırası ile ilave ederek güzelce karışana kadar mikser ile çırpın.
5. Hazırladığını karışımı unlu kuru karışımın üzerine ekleyerek mikser ile kıvam alana kadar karıştırın.
6. Son olarak damla çikolatalarıda kek karışımına ilave ederek spatula ile karıştırın.
7. Yağlanmış kek kalıbIna dökün ve 180 derecede 30 dakika pişirin. Kürdan ile pişme testi uygulabilirsiniz, piştiğinden emin olduğunuz kek fırından çıkarın ve ılımaya bırakın.
8. Krema ve çikolatayı bir tencereye alın ve orta ateşte çikolata eriyip pürüzsüz bir kıvam alana dek sürekli karıştırarak çikolatalı sosu hazırlayın.
9. Ilıyan kekin üzerine çikolatalı sosu dökün ve damla çiklata serperek süsleyin.
10. Soğuyan kekikinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...