Çiğ Börek

Olsa da yesek dedirten börek.

Dışında çıtır çıtır hamuru içinde yumuşacık malzemesiyle her zaman yeri farklı olan çiğ böreği evinizde kolayca hazırlamanızı sağlayacak bir tarif ister misiniz? Tadanların asla bir tane ile doymayacağı, lezzetini merak edenlerin tarifini mutlaka soracağı o özel çiğ börek için kolları sıvayalım.

Çiğ Börek
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
60 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

 

İç harcı için;

  • 300 g lor peyniri
  • 50 g dereotu

 

Kızartmak için;

  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı

 

  1. Un, sirke ve tuzu karıştırın, azar azar suyu ekleyerek güzelce yoğurun.
  2. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun üzerini nemli bir bez yardımıyla kapatın.
  3. Karıştırma kabına aldığınız lor peyniri ve dereotunu bir kaşık yardımıyla karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp, unlanmış tezgahın üzerinde orta büyüklükteki bir tabak boyutunda açın.
  5. Bir kısmına iç harçtan koyun ve kenarlarını güzelce bastırarak kapatın.
  6. Derin bir tavaya aldığınız yağda kızartıp, fazla yağını süzdürdükten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle