1 su bardağı Söke Geleneksel Un
5 silme yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
115 g bitter çikolata
4 yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı karbonat
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 + 1/3 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için;
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı pudra şekeri
1. Bir tencerede tereyağını eritin. Ocaktan alıp parçalanmış çikolataları ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
2. Bir kasede 1 su bardağı un, kabartma tozu, kakao, karbonat, tuzu harmanlayın.
3. Bir çırpma kabında yumurtaları şeker ve vanilya ile sadece karışana dek çırpın,
4. İçine önce erimiş çikolatalı tereyağ karışımını, sonra kuru karışımı ekleyin. En son 5 yemek kaşığı unu da ekleyin ve hamur haline gelir gelmez streçleyip buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın.
5. Sürenin sonunda fırınınızı 180 derece ısıtın. Hamurdan 25 gramlık parçalar koparın, elinizde yuvarlayın, toz şeker pudra şekeri karışımına bulayın ve fırında 13 dakika pişirin.
Afiyet olsun...