3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
2 adet yumurta
20 g yaş maya
1/2 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/3 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı damla çikolata veya bitter çikolata
1 tatlı kaşığı vanilya
1. Bir kaseye ılık su, süt, yaş maya ve şekerin birazını koyun. Çırpma teli ile karıştırın ve kenarda 10 dakika bekletin.
2. Bir çırpma kabına un, tuz ve şekerin kalan kısmını koyup harmanlayın ve mayalı karışım, tereyağı, yumurta ve vanilyayı da ekleyip yoğurmaya başlayın. Çikolataları ekleyin ve yoğurup yuvarlak hamur haline getirin. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak. Tezgaha hafif un serpin, hamurunuzu koyun ve nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalandırın.
3. Mayalanmanın sonunda hamurunuzu biraz yoğurup yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize koyun. Üzerine yine nemli bez örtün ve 40 dakika daha mayalandırın.
4. Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın. Hamurunuz kabarınca her yerine fırçayla yumurta sarısı sürün ve fırına verin. 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun...