Çikolatalı Pratik Sevgililer Günü Pastası

Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

Kek için;

  • 1 su bardağı Söke Geleneksel un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta (büyük boy)
  • 2/3 su bardağı yoğurt
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 su bardağı kahve (1 yemek kaşığı çözünebilir kahve ile karışmış kaynar su: Ilınmış oda sıcaklığında)

 

Çikolatalı ganaj sosu için;

  • 1+1/2 su bardağı bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
  • 3/4 su bardağı krema
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. 23 cm' lik yuvarlak bir kek kalıbı veya kalpli bir teflon kalıbın her yerini biraz sıvıyağ ile yağlayın. Tabanına göre yağlı kağıt kesip yapıştırın.
  3. Bir çırpma kabında un, karbonat, şeker, kabartma tozu, kakao ve tuzu harmanlayın.
  4. Orta boy başka bir kapta yumurta, yoğurt, zeytinyağı, vanilya ve kahveyi karıştırın.
  5. İki karışımı birleştirin ve birbiriyle karışana kadar çırpın. (1 dakikayı geçmesin)
  6. Kalıbınıza boşaltın.
  7. Fırında yaklaşık 25-30 dakika ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin.
  8. Kek soğurken sosumuzu hazırlıyoruz.
  9. Kremayı çikolata parçalarıyla birlikte ufak bir sos tavasına alın, kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  10. Pürüzsüz bir kıvam alacak.
  11. Kekinizin üzerini sosla süsleyerek kalp şekerlemeler serpiştirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle