Çilekli Çikolatalı Galetta

Çilekli Çikolatalı Galetta
Servis
2-3 Kişilik
Hazırlama
120 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamuru için;
1,5 su bardağı Söke Tam Buğday Unu
1/4 su bardağı toz şeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
115 g tereyağ
1/4 su bardağı soğuk su

 

İç harç için;
2,5 su bardağı dilimlenmiş taze çilek
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 yemek kaşığı Söke Tam Buğday Unu
1/2 su bardağı sütlü çikolata

 

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

1. Hamuru için; un, toz şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın. Küp küp kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve yağı hamura yedirin. Suyu ekleyin ve hamur haline gelene kadar karıştırın. Hamuru unlanmış tezgaha alıp yuvarlak ve basık bir şekil verin. Streç filme sararak buzdolabına kaldırın. 1 saat soğutun.
2. İç harcı için; çilek, pudra şekeri, vanilya ve unu bir kapta iyice harmanlayın. Çikolata parçalarını da ekleyin.
3. Fırını 190 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
4. Hamuru dolaptan çıkartıp hafif unlanmış tezgahın üzerine alın. 30 cm’lik yuvarlak bir şekil verecek şekilde merdaneyle açın.
5. Çilekli harcı hamurun ortasına kenarlardan 5-6 cm’lik boşluk bırakarak yayın. Ve hamurun kenarlarını dilediğiniz incelikte kapatın.
6. Hamur kısımlarına fırça yardımıyla sütlü yumurta karışımı sürün, kalan çikolataları serin ve fırına verin.
7. Fırında yaklaşık 35 dakika kenarları kızarana kadar pişirin.

 

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle