Çilekli Ekler

Yazın tadına tat katan çilek, çilekli ekler tarifimizle mutfağınızı ve midenizi şenlendirecek. Dışı kıtır ekler hamuru, içi ipeksi krema ve mis kokulu çilek. Yedikçe yedirecek bu lezzet sizi mest edecek.

 

Çilekli Ekler
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
2 Saat 30 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler

Hamur için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 100 g tereyağı
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 4 yumurta

 

Krema için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Ekler hamurunu hazırlamak için, suyu tencereye koyup kaynatın.
  3. Kaynayan suya yağı ilave edip eritin.
  4. Un, tuz ve şekeri tek hamlede koyup hızlıca karıştırın.
  5. Karıştırarak pişirmeye devam edin hamur göz göz olunca altını kapatın ve ılıtın.
  6. Ilıyan hamurun içine yumurtaları teker teker ilave edin ve her seferinde çırpın.
  7. Karışımı sıkma torbasına koyup buzdolabına kaldırın.
  8. 1-2 saat soğuttuktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğiniz gibi sıkın.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  10. Ardından sıcaklığı 150 C° düşürün ve 25 dakika daha pişirin ve fırının kapağını açmadan fırının içinde 15 dakika daha bekletin.
  11. Krema için süt hariç tüm malzemeleri tencereye koyun ve karıştırın.
  12. Sütü azar azar ilave ederek tel çırpıcı ile karıştırın ve orta ateşte, karıştırarak, koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
  13. Hazırlamış olduğunuz kremayı buzdolabına kaldırıp soğutun.
  14. Pişen ekler hamurlarını kesip içlerine hazırladığınız kremayı ve kesilmiş çilekleri koyun.
  15. Dilediğiniz gibi servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle