Çıtır Kruvasan

Fransız’ların dünyaca ünlü çıtır çıtır lezzeti, kruvasanı artık sizde gerçek lezzetiyle evde kolayca yapabilirsiniz. Tek yapmanız geren sizin için hazırladığımız tarife birebir uymak ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarmak

 

Çıtır Kruvasan
Servis
6-7 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 100 g yaş maya
  • 4,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 50 g tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Ilık süt, şeker ve mayayı maya eriyene kadar karıştırın.
  3. Unu geniş bir kaba alın ve ortasına çukur oluşturun, mayalı karışımı buraya ekleyerek yavaşça yoğurmaya başlayın.
  4. Daha sonra ılık su, yumurta ve tuzu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Yoğurma işleminden sonra üzerini kapatarak hamur iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan hamurunuzu hafif unlamış tezgaha alarak küçük bezelere ayırın ve açın açtığınız hamurların üzerlerine tereyağını sürün ve üst üste koyarak 10 dakika dinlendirin.
  7. Dinlendirmiş olduğunuz hamuru unlanmış bir tezgaha alarak dikdörtgen şeklinde açın ve üçgen şeklinde kesin.
  8. Geniş kenardan başlayarak hamuru yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  9. 1 adet yumurta sarısını ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak üzerlerine sürün.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  11. Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle