Çok Tahıllı Mini Ekmek

Çok Tahıllı Mini Ekmek
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
2 Saat 30 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 paket Söke Çok Tahıllı Un Karışımı
  • 1 paket Söke Kuru Maya (Paketin içindedir)
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı
  1. Söke Çok Tahıllı Ekmek Unu Karışımı ve kuru mayayı elinizle harmanlayın.
  2. Üzerine 2 su bardağı ılık su ilave ederek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kurumayacak şekilde bez ile kapatarak 20 dakika dinlendirin.
  4. Hamuru yoğurmadan elinizle düzleştirin ve tekrar istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsi içerisine yerleştirin.
  5. Üzerini kurumayacak şekilde bez ile kapatarak 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Hamurun üzerini fırça yardımıyla ıslatın ve dilediğiniz şekilde süsleyin.
  7. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin.
  8. Ekmek pişince fırından çıkarıp soğutma teli üzerinde dinlendirin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle