Domatesli Bruschetta

Tadına doyulmaz bir İtalyan lezzetini kolay ve pratik tarifimizle keşfetmeye davetlisiniz. Sarımsağın iştah açıcı aroması, domatesin enfes kokusu ve harika mozzarella peyniriyle hazırlayacağınız bu mucizevi atıştırmalık dilediğiniz her an sizi İtalya’nın sıcak atmosferine götürecek.

 

Domatesli Bruschetta
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
2 Saat 45 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Ekmek İçin;

  • 1 paket Söke Tam Buğday Un Karışımı

 

Üzeri için;

  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 150 g mozzarella peyniri
Hazırlanışı

Ekmek Yapımı;

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir yoğurma kabına Söke Tam Buğday Un Karışımını ve kuru mayayı koyup elinizle harmanlayın.
  3. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı ılık su ilave ederek yoğurun.
  4. Hamuru tezgaha alarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  5. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kurumayacak şekilde bez ile kapatarak 20 dakika dinlendirin.
  6. Hamuru yoğurmadan elinizle düzleştirin ve tekrar istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsi içerisine yerleştirin.
  7. Üzerini kurumayacak şekilde bez ile kapatarak 30-45 dakika mayalanmaya bırakın.
  8. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin.
  9. Soğuması için kenara alın ve soğuduktan sonra dilimleyin.

 

Üzeri için;

  1. Küp küp doğranmış domatesleri ve ince ince doğranmış biberleri karıştırın. 
  2. Üzerlerine sirke, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımı, domateslerin rengi dönene kadar fırınlayın.
  3. Aynı şekilde, dilimlediğiniz ekmekleri de fırında kızartın.
  4. Fırından çıkardığınız her bir ekmek diliminin üzerine yarım yemek kaşığı zeytinyağı sürün ve üzerine karışımdan ekleyerek eşit olarak yayın.
  5. Üzerine mozzarella peynirini ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle