Ekşi Mayalı Simit

Eşki mayalı ekmeğin sofraları zenginleştirdiği kahvaltılarda farklı bir lezzet arayanlar için ekşi mayalı simit tarifimizi hazırladık. Hafta sonu kahvaltılarında herkesin çok beğeneceği simit bazı öğünlerinizde kurtarıcınız da olabilir.

 

Ekşi Mayalı Simit
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
120 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 2,5 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2 paket kuru ekşi maya
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 paket kuru maya
  • 1/2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 Su bardağı ılık su

 

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 su bardağı susam
Hazırlanışı
  1. Bir karıştırma kabı içerisine un, ekşi maya, kuru maya, şeker, tuz, süt ve sıvı yağı ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamurun üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamuru yumruk büyüklüğünde parçalara ayırın ve şerit halinde yuvarlayın.
  4. Ayrı bir kap içerisinde pekmez ve suyu karıştırın.
  5. Hamurlara simit şekli verin ve önce pekmezli suya ardında da susama bulayıp pişirme tepsisine dizin.
  6. Simitleri 20 dakika daha mayalandırın ve 180°C fırın içerisinde 30 dakika pişirin.
  7. Dilediğiniz gibi servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle