Elmalı Tepsi Kurabiye

Elmalı kurabiyenin yeri ayrı deyip yapımının zorluğundan şikayet eden ve yapmaktan üşenenlerdenseniz tek tek kurabiyeleri hazırlamak yerine elmalı tepsi kurabiye tarifimizle hamuru tek seferde açarak yorulmadan istediğiniz lezzete kavuşabilirsiniz. Dilim dilim misafirlerinize servis edeceğiniz bu muhteşem tarifimizi mutlaka deneyin! Eminiz ki misafirleriniz kurabiye şeklini aramayacak, lezzetinde kaybolacaklar! 

 

Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 30 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 150 g tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Aldığı kadar Söke Geleneksel Un

 

İç harç için;

  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 3 adet rendelenmiş elma
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz 
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı

1. Tereyağ, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, yumurta ve vanilyayı biraz yoğurduktan sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek un ekleyin ve yoğurun.
2. Borcam veya kalıbınızı yağlayın.
3. Hamurunuzun dörtte birini ayırın ve buzluğa alın. Kalanını kalıbınıza yayın ve düzleyin.
4. İç harcı için bir tencerede elma rendesini toz şekerle birlikte suyunu salıp çekene dek pişirin. Tarçını ve cevizi ekleyin, karıştırıp soğumaya bırakın.
5. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
6. Kalıptaki hamurun üzerine harcı yayın.
7. Buzluktaki kalan hamur ile dilediğiniz gibi süsleyin.
8. Üzeri kızarana dek pişirin.
9. Pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle