Elmas Kurabiye

Her tattığınızda ağızda dağılan, üstü çikolata dolgulu kurabiyelerle çay saatlerinizi bir ziyafete dönüştürmeye hazır mısınız? Deneyenlerin daha fazlasını isteyeceği, sevdiklerinizin övgülerle hep bahsedeceği elmas kurabiyenin en lezzetli ve kolay hazırlanışı özel tarifimizde. Deneyin, pişman olmayacaksınız.

 

Elmas Kurabiye
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
80 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 200 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

 

Üzeri için;

  • Toz şeker
  • Kahvaltılık çikolata veya çikolata sosu
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Tereyağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırarak krema haline getirin.
  3. Kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırın.
  4. Unu, azar azar ekleyerek yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  5. Hazırlanan hamurdan parçalar koparıp avcunuzda yuvarlayın ve çevresini tamamen kaplayacak şekilde toz şekerine bulayın.
  6. Ortalarına parmağınızla çukur yapın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  8. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra, çukurları kahvaltılık çikolata ile doldurup, servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle