Fellah Köfte

Semiz otlu yogurt ve sarımsaklı sosuyla yemelere doyamayacağınız, köftesi bulgurdan fellah köfte tarifimizi buraya bırakıyoruz. Bu lezzete sizde, sevdikleriniz de bayılacak.

 

Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
75 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak Su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 200 g semiz otu
  • 1 büyük kase yoğurt

 

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

 

Süslemek için;

  • Maydanoz
Hazırlanışı
  1. Köfteyi hazırlamak için kısırlık bulguru derin bir kap içerisine alın ve üzerine sıcak su ilave ederek 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Dinlendirilmiş olan bulgurun üzerine yumurta, salça, un, tuz ve baharatları ilave edin ve hepsini birbirine karıştıracak şekilde yoğurun.
  3. Yoğurmuş olduğunuz karışımdan misket büyüklüğünde parçalar ayırın ve elinizle yuvarlak şekil verin.
  4. Hazırlanan misket büyüklüğündeki parçaların üzerine serçe parmağınız ile bastırın.
  5. Ayrı bir tencere içerisinde hazırlamış olduğunuz köfteleri 15 dakika haşlayın.
  6. Sosu hazırlamak için bir tava içerisine yağ, salça, su ve rendelenmiş sarımsağı alın karıştırın. Kaynayana kadar pişirin.
  7. Haşlanan köfteleri ayrı bir kaba alın ve hazırladığınız sosu üzerine ilave edin.
  8. Semiz otlarını yoğurt ile karıştırın ve bir servis kabı içerisine alın.
  9. Semiz otlu yoğurdun üzerine hazırladığınız köfte ve sos karışımını ilave edin.
  10. Maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle