Fıstık Ezmeli ve Çikolatalı Kurabiye

Fıstık Ezmeli ve Çikolatalı Kurabiye
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
4 Saat 15 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler

Çikolatalı kurabiye için;

  • 1/2 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağından 1 yemek kaşığı az Söke Geleneksel Un
  • 1/3 su bardağı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı bitter çikolata (ufak ufak parçalanmış)

 

Fıstık ezmeli kurabiye için;

  • 1/2 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3/4 su bardağı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 + 1/4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
Hazırlanışı

Çikolatalı kurabiye;

  1. Tereyağ ve şekerleri makinanızın varsa pedal aparatı veya çırpıcısıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Kenarlarında kalanları spatula ile alıp çırpmaya devam edin.
  2. Yumurta ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpın.
  3. Un, kakao, tuz ve karbonatı ayrı bir kapta harmanlayın ve karışıma ilave edin.
  4. Hamur haline gelince en son çikolatalar ve sütü de ekleyin.
  5. Sert bir hamur olabilir, bir kaseye hamuru koyun ve hamura temas edecek şekilde streç filmle üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirin.

 

Fıstık ezmeli kurabiye;

  1. Tereyağ ve şekerleri makinanızın varsa pedal aparatı veya çırpıcısıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Kenarlarında kalanarı spatula ile alıp çırpmaya devam edin.
  2. Yumurtayı, vanilyayı ve fıstık ezmesini ekleyip biraz çırpın.
  3. Un, tuz ve karbonatı ayrı bir kapta harmanlayın ve karışıma ilave edin.
  4. Hamur haline gelince çikolataları ekleyin ve fazla çırpmadan durdurun.
  5. Hamuru bir kaseye alın ve hamurun üzerini temas edecek şekilde streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirin.

 

Fıstık ezmeli ve çikolatalı kurabiye;

  1. Hamurlar buzdolabında 3 saat soğusun.
  2. 3 saatin sonunda fırınınızı 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  3. Fırın tepsilerinize yağlı kağıt yerleştirin.
  4. Önce fıstık ezmeli hamuru çıkartın ve hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp elinizde tek tek yuvarlayıp bir tabağa koyun (Mümkünse çikolatalıları yaparken bu tabak buzdolabında beklesin).
  5. Sonra çikolatalı hamuru çıkartıp aynı şekilde yuvarlayın.
  6. Sonra tek tek iki hamuru da bir araya getirerek birer top elde edin.
  7. Her tepsiye en fazla 6 adet bu hamurdan aralıklı şekilde top halinde koyun (Fazlasını koyarsanız yayılıp birbirlerine yapışacaklardır).
  8. Fırında 15 dakika pişirin (Fırından çıkınca yumuşak olabilirler, durdukça sertleşecekler. )
  9. Fırından çıktıktan ve biraz ılındıktan sonra kurabiyeleri bir tabağa alıp kalan hamurlarınızı da aynı şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz.
  10. Soğuduktan sonra serviz yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle