Fıstıklı Sandviç Kurabiye

Glutensiz beslendiğiniz için artık bir çok lezzetten mahrum kalmanıza gerek yok! Glutensiz Un grubumuzla yeni tatlar denedik hem damağınıza hem gözünüze hitap edecek kurabiye tarifimizi sizin için oluşturduk, labne ile kurabiyenin lezzetine lezzet ekledik. Denemeniz için tarifimizi buraya bırakıyoruz.

 

Fıstıklı Sandviç Kurabiye
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Kurabiye hamuru için;

  • 1/2 çay bardağı toz antep fıstığı
  • 200 g tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı Söke Glutensiz Un
  • 1 paket kabartma tozu

 

Dolgu kreması için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 3 yemek kaşığı labne
Hazırlanışı

Hamuru için;

  1. Tuzsuz fıstıkları tavada hafif kavurun ve sonrasında minik parçalar haline gelinceye kadar dövün.
  2. Soğuk tereyağını küp küp doğrayın.
  3. Derin bir kap içerisinde soğuk tereyağını ve şekeri çırpın.
  4. Krema kıvamına geldiğinde yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
  5. Un, kabartma tozu ve fıstıkları da ilave ederek yoğurma işlemine devam edin.
  6. Hamuru ceviz büyüklüğünde kopararak şekil verin ve fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin.
  7. 180°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

 

Kreması için;

  1. Bir kabın içerisinde süt ve krem şantiyi çırpın.
  2. Labne ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Fırından çıkarılan kurabiyeler soğuduktan sonra; bir kurabiyenin üzerine dolgu kremasını sürün ve sandviç şeklinde diğer bir kurabiye ile kapatın.
  4. Üzerine toz antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle