Ganajlı Kek

Sırada çikolatayı sevenlerin asla vazgeçemeyecekleri bir lezzet var; Ganajlı Kek. Yumuşacık dokusu ile çay saatlerinizin baş tacı olacak ganajlı kek en pratik tarifi ve lezzetine lezzet katacak püf noktaları ile yeni tarifimizde…

 

Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un

 

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 1 paket bitter çikolata (80 gram)
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gram)
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Derin bir çırpma kabına aldığınız yumurtaları, mikserle 10 saniye kadar çırpın.
  3. Toz şekeri ekleyin ve 1-2 dakika daha çırpın.
  4. Daha sonra, süt ve sıvıyağ eklenip tekrar karıştırın.
  5. Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı güzelce harmanlayın.
  6. Karışıma unlu kuru karışımı ekleyerek akışkan bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin.
  7. Yağladığınız tart kalıbına kek harcını dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.

 

Ganaj Sos;

  1. Küçük bir sos tenceresini ocağın üzerine alın, kremayı dökün ve ısıtın.
  2. Isınan kremayı ocaktan alın, içine çikolataları ekleyin homojen bir karışım elde edene dek karıştırın.
  3. Fırından aldığınız keki, soğuyana kadar bekletin.
  4. Ardından servis tabağına ters çevirin ve sosu üzerine dökün.
  5. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle