Glutensiz Çörek

Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 3,5 su bardağı Söke Glutensiz Un
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurta (orta boy)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 adet kapya biber (küp şeklinde doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (küp şeklinde doğranmış)
  • 1/4 demet dereotu yada maydanoz (ince doğranmış)
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. 12’li muffin kalıbınızın iç kısımlarını yağlayın.
  3. Un ve kuru mayayı çırpma kabına alın ve çırpıcı ile karıştırın.
  4. Üzerine yumurta, toz şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık sütü ekleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın.
  5. Dereotu, kırmızı biber ve yeşil biberi ilave edip spatula ile iyice karıştırın.
  6. Hamuru muffin kalıbına paylaştırın ve fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  7. Çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve kalıptan çıkarın.
  8. Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle