Glutensiz Kabaklı Pizza

Tarifimizde pizza var ama tüm pizza tariflerimizden çok farklı. Nefis sucuklar, zeytinler, tane mısır bunların hiçbiri yok. Fırını önceden ayarlamanıza da gerek yok çünkü bu tarifimizde fırına da ihtiyacımız yok. Glutensiz beslenenler için hem pratik hem de bir o kadar sağlıklı bir tarif diyoruz! Daha fazlasını biz anlatmayalım siz yaşayın.

 

Servis
2 Kişilik
Hazırlama
30 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

Tabanı için;

  • 700 g kabak
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı Söke Glutensiz Un
  • 3 çay kaşığı sarımsak rendesi
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Sosu için;

  • 5 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un

 

Süsleme için;

  • 1 demet taze nane
  • Cherry domates
  • Rende mozzarella
Hazırlanışı
  1. Sos için tüm malzemeleri karıştırıp kaynatın ve kenara alın.
  2. Sıvı yağ dışında rendelenmiş kabak ve tabanı için gerekli tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  3. Tavaya yağı ekleyip orta ateşte kızdırdıktan sonra kabaklı karışımı tavaya yerleştirip kapağını kapatın ve 6 dakika pişirdikten sonra ters çevirip diğer tarafını da pişirin.
  4. Güzelce pişirdikten sonra üzerine domates sosunu yayın, rende mozzarella serpip kapağını kapatın ve peynirler eriyene kadar pişirin.
  5. Dilerseniz cherry domates ve taze nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle