Glutensiz Kakaolu Kek

Glutensiz Kakaolu Kek
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
60 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 3 yumurta (orta boy)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket Söke Glutensiz Kakaolu Kek Unu
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. 20 cm' lik kelepçeli kalıbınızı sıvı yağ ile yağlayın.
  3. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına koyun ve karışım beyazlaşıncaya kadar 5 dakika çırpın.
  4. Üzerine Söke Glutensiz Kakaolu Kek Unu’nu ilave ederek 1 dakika çırpın. Daha sonra sütü ve yağı ilave edip karışım homojen hale gelinceye kadar mikser ile 2 dakika daha çırpın.
  5. Hamuru bir sıyırıcı yardımıyla yağlanmış kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
  6. Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  7. Çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve keki kalıptan çıkarın.
  8. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle