Glutensiz Kirazlı Kek

Yumuşacık kıvamı ve beğenilen lezzetiyle size kek tarifi hazırladık: İçine kirazları ekledik yaz koksun diye, glüteni çıkardık glüten hassasiyeti olanlarda yiyebilsin diye. Şimdi de tarifimizi buraya kaydettik sizler de yapabilin diye.

 

Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 200 g çekirdekleri ayıklanmış kiraz
  • 1/2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 su bardağı Söke Glutensiz Un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilin
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Çekirdekleri ayıklanmış kirazların üzerine nişasta ilave edin ve ezilmemelerine özen göstererek hafifçe nişastaya bulayın.
  3. Derin bir kabın içerişinde yumurta ve şekeri ekleyin ve çırpın.
  4. Ardından hazırlamış olduğunuz karışıma süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edin.
  5. Karışıma kremayı ilave ederek tüm malzemeleri birbirine iyice yedirin.
  6. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve un parçaları kalmayana kadar iyice karıştırın.
  7. Son olarak nişastaya buladığınız kirazları da karışıma ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
  8. Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen ya da yuvarlak bir kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış fırında içi iyice pişene ve üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. Dinlendirdikten sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle