Glutensiz Limonlu Muffin

Glutensiz beslenenlere mis kokulu ferah bir lezzet özel tarifimizde. Siz de glutensiz besleniyorsanız muffin lezzetinden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Kolay hazırlanışı ve sağlıklı içeriğiyle çayın yanında her zaman arayacağınız tatlar glutensiz tariflerimizde…

 

Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı Söke Glutensiz Un
  • 1 paket vanilya
  • Tercihe bağlı damla çikolata 
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Karıştırma kabına aldığınız yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
  3. Limon kabuğu rendesi, süt ve sıvı yağı ekleyip çırpınmaya devam edin.
  4. Ardından glutensiz un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek akışkan bir hamur elde edene kadar çırpın.
  5. Hamuru pişirme tepsisine dizdiğiniz muffin kalıplarına paylaştırın ve üzerlerine damla çikolata serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar ortalama 20 dakika pişirin.
  7. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle