Glutensiz Poğaça

Glutensiz Poğaça
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
110 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

1 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
Aldığı kadar Söke Glutensiz Un

Hazırlanışı

1. Ilık süt, instant maya ve şekeri bir kasede karıştırıp 10 dakika bekletin.
2. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra sıvı yağ, tuz ve yumurta beyazını ekleyin ve karıştırın.
3. Glutensiz unu karıştırmaya devam ederken ekleyin. Hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar ekleyebilirsiniz.
4. Elde ettiğiniz hamuru tezgaha alıp üzerini örtün ve kabarana kadar yaklaşık 45 dakika bekletin.
5. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.
6. 30 dakika mayalandırın ve yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirerek 180 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle