Glutensiz Portakallı Kek

Glutensiz beslenenler için çeşitli tarifler hazırlamaya devam ediyoruz. Puf puf kabaran glutensiz kekinde mayhoş tat arayanlar için hazırladığımız bu tarif harika, bu tadı keşfetmek için daha fazla geç kalmayın. 

 

Servis
4-6 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika Pişirme
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 1 adet portakal
  • 1 adet greyfurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

 

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket Söke Glutensiz Sade Kek Unu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 160°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Portakal ve greyfurtu iyice yıkayın ve ince dilimler halinde kesin.
  3. Dilimlediğiniz portakal ve greyfurtları bir tencere içerisine alın ve üzerine su ekleyerek orta ateşte 2 dakika kaynatın.
  4. Kaynayan portakal ve greyfurtun suyunu süzün.
  5. Üzerine şeker ve su ilave ederek şeker eriyene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  6. Keki hazırlamak için bir karıştırma kabı içerisine yumurta ve toz şekeri koyun ve karışım beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  7. Hazırladığınız karışımın üzerine un, sıvı yağ ve sütü de ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  8. Ayırdığınız portakal ve greyfurtları yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsinizin tabanına yerleştirin ve üzerine kek hamurunuzu ekleyin.
  9. Kekinizi önceden 180°C’ye ayarladığınız fırında 40 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkardığınız kekinizi oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle