Glutensiz Simit

Yeni demlenen bir çay ve bol susamlı, sıcacık, gevrek bir simit hem de glutensiz. İlk lokmada çıtır çıtır dağılan simitin ve lezzetinin tadını çıkarmak için malzemeleri aşağıya bırakıyoruz yanına çayınızı demlemeyi unutmayın.

 

Glutensiz Simit
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 10 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 paket Söke Glutensiz Un
  • 2 yemek kaşığı yulaf unu
  • 1 tatlı kaşığı hazır maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

 

Pekmezli sos için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı pekmez

 

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam 
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir karıştırma kabı içerisine un, yulaf unu, tuz, maya ve suyu ekleyin ve iyice yoğurun.
  3. Hafifçe unladığınız tezgahta hamuru elinizle şekillendirin.
  4. Hamurdan avuç içinizi dolduracak büyüklükte bir parça kopartın ve uzun ince çubuk olacak şekilde 2 farklı parça elde edin ve örgü şeklinde birleştirip simit şeklini verin.
  5. Derin bir kase içerisine su ve pekmezi ekleyip karıştırın.
  6. Simitleri önce pekmezli suya sonrasında susama bulayın ve pişirme kağıdı serildiğiniz fırın tepsine yerleştirip 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  7. Mayalanan simitleri, önceden ısıtılmış fırın içerisinde 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle