3 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı aktif kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için,
1 yumurta
1 tatlı kaşığı su
Susam
1. Süt ve mayayı iyice karıştırın.
2. Şekeri, tereyağını, yumurtayı tuzu ve en son unu ekleyin.
3. 7-8 dakika yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
4. Üzerini örtün ve 1-1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın.
5. Sonrasında hamura bastırarak gazını alın ve 8 eşit parçaya bölün. Parçaları yuvarlayarak top şekli verin ve üzerlerine biraz bastırın.
6. Tekrar yarım saat mayalanmaya bırakın, ekmekleriniz son şekillerini alacak.
7. Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
8. Son olarak üzerlerine yumurta ve su karışımını fırçayla sürün, susam serpin ve fırına verin.
9. 15 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alabilirsiniz.
Afiyet olsun...