Haşhaşlı Sultan Tatlısı

Mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz ağızda dağılan harika bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Sizin için hazırladığımız haşhaşlı sultan tatlısını bir kez yaptıktan sonra canınız her tatlı istediğinizde kendinizi bu tarifi hazırlarken bulacaksınız.

 

Haşhaşlı Sultan Tatlısı
Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 50 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu

 

Hamuru için;

  • 200 g tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un

 

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 su bardağı mavi haşhaş
  • Fındık
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın.
  2. Şerbeti hazırlamak için derin bir tencere içerisine toz şeker ve suyu ekleyip kaynatın.
  3. Kaynamaya başlayan şerbetin üzerine limon suyunu ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.
  4. Hamuru hazırlamak için bir yoğurma kabı içerisine tereyağı, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, hindistan cevizi, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  5. Hazırladığınız karışıma kontrollü bir şekilde un ekleyin ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.
  6. Hazırlamış olduğunuz hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  7. Tüm parçaları önce süte ardından mavi haşhaşa bulayın.
  8. Fırın tepsisi içerisine pişirme kağıdını yerleştirin ve tüm parçaların orta kısımlarına fındık yerleştirerek dizin.
  9. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  10. Pişirdiğiniz tatlıların üzerine hazırladığınız şerbeti gezdirin.
  11. Şerbetini tamamen çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle