Havuçlu Pratik Pasta

Havuçlu Pratik Pasta
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
80 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Havuçlu kek için;

  • 1,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 170 g tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yumurta (orta boy)
  • 1 yatlı kaşığı karbonat
  • 1 yatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı havuç (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı ceviz (küçük küçük parçalanmış)

 

Sosu için;

  • 60 g tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 115 g labne peyniri (soğuk)
  • 1 + 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

 

Havuç süslemeleri için;

  • 1 adet havuç
  • 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
  • Su
  • Taze nane
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. 23 cm’lik kelepçeli kalıbınızı yumuşamış tereyağı ile yağlayın ve kalıbınızın tabanına yağlı kağıt keserek yapıştırın.
  3. Bir kapta un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve tarçını harmanlayın.
  4. Büyük boy bir çırpma kabında tereyağını şekerle birlikte rengi açılana kadar çırpın.
  5. Teker teker olmak üzere yumurtaları ekleyin.
  6. Vanilyayı ve zeytinyağını ekleyin.
  7. Kuru karışımı ıslak karışıma ilave edin birbirleriyle karışana kadar çırpın. Havuç ve cevizleri de ekleyip spatula ile karıştırın.
  8. Harcı kalıba dökün ve fırında 35-40 dakika pişirin.
  9. Sos için labne peyniri, tereyağ ve vanilyayı 1-2 dakika çırpın. İçine yavaş yavaş pudra şekerini ekleyin ve kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
  10. Sosu ılıyan kekin üzerine döküp yayarak pasta haline getirin.
  11. Süslemek için bir kaseye soğuk su ve limon suyunu koyun. Bir meyve soyacağı ile havucu ince dilimler halinde doğrayın. 15 dakika suyun içerisinde bekletin. Sonrasında kurulayın ve kıvırarak sosunu döktüğünüz kekin üzerine çiçekler şeklinde dizin. Taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle