Hindistan Cevizli Top Kurabiye

Günün sonunda kahvenizi hazırlamışsınız, balkonunuzda akşam üstü serinliğiyle kendinizi şımartırken bir şeyler atıştırma isteğinize çok iyi gelecek kurabiye tarifimiz var. Hindistan ceviziyle kapladığımız top kurabiyelerimizin keyfine varmak için sıra sizde.

 

Servis
6-7 Kişilik
Hazırlama
50 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 150 g oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un

Üzeri için:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket pudra şekeri
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Hamuru hazırlamak için tereyağı, sıvıyağ, hindistan cevizi ve vanilyayı bir yoğurma kabı içerisine alın ve karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışıma ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin ve hamuru yoğurun.
  4. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve elinizle yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş olan bir fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtmış olduğunuz 170 °C fırında kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirin.
  6. Derin bir kap içerisinde pudra şekeri ve hindistan cevizini döküp kaşık yardımı ile karıştırın.
  7. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri hafif ılıdıktan sonra pudra şekeri ve hindistan cevizi karışımına bulayın ve servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle