Yarım su bardağı Söke Geleneksel Un
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı yumurta beyazı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Bir çimdik tuz
Bir çimdik tarçın
2 adet büyük boy çilek
Sos için;
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı krema
1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
2. Bir kapta yumurta beyazı, sıvı yağ, süt ve vanilyayı iyice çırpın.
3. Un, şeker, karbonat, tuz ve tarçını ekleyin ve karıştırın.
4. Küçük küçük doğradığınız çilekleri ekleyin ve hafifçe karıştırın.
5. 8-9 cm’lik iki adet sufle kalıbını yağlayın ve karışımı kalıplara bölüştürün.
6. Fırında 25 dakika kadar pişirin.
7. Bu esnada sos için pudra şekeri ve kremayı çırpın.
8. Fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirip kremayı keklerin üzerine döküp, çileklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...