6 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
1/4 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı karbonat
Bir çimdik tuz
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
Sos için;
1/2 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı limon suyu
1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
2. Un, şeker, tuz, kabartma tozu ve karbonatı bir kapta karıştırın.
3. Diğer bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini karıştırın.
4. İki karışımı birleştirin ve harmanlayın.
5. Kek hamurunu kaplara dağıtın ve 20 dakika pişirin.
6. Sos için pudra şekeri ve limon suyunu çırpın. Hafif akışkan bir kıvam elde edene dek limon suyu ilavesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...