3 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
3 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1. Yumurta ve şekeri birlikte çırpın.
2. Sonrasında diğer malzemeleri bir yandan çırparken birer birer ekleyin.
3. Pürüzsüz bir kıvama ulaşınca karışımı borcama ve fırın kalıbına alın.
4. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
5. Bu esnada şerbeti için süt ve şekeri şeker iyice çözülene dek karıştırın.
6. Fırından çıkan kek hala sıcak iken çatal ile üzerine delikler açın.
7. Şerbeti kekin üzerine dökün ve iyice emmesini bekleyin.
8. Sonrasında dilediğiniz şekilde (fındık, antep fıstığı, hindistan cevizi vb.) süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...