Islak Kek

Herkesin en az bir kere denediği ama kıvamını tam istediği gibi tutturamadığı efsane ıslak kekin tüm lezzet sırrı sizin için bu tarifimizde. Bir kere denedikten sonra fark edeceksiniz, herkes ıslak kekin mükemmel tarifini ararken siz ıslak kek lezzetini en eşsiz haliyle keşfedeceksiniz.

 

Islak Kek
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
55 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

 

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ 
  • 3 yemek kaşığı kakao

 

Üzeri için:

  • Dövülmüş ceviz 
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 190°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Yumurtayı ve şekeri, şeker eriyene kadar mikserle çırpın.
  3. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırma işlemine devam edin.
  4. Ayrı bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu iyice harmanlayın.
  5. Yumurtalı karışıma unlu kuru karışımı ekleyerek akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  6. Kek kalıbına, hazırladığınız hamuru dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  8. Fırından çıkan kekinizi soğumaya bırakın.

Sosun yapılışı;

  1. Sos için tüm malzemeleri sos kabına alın ve iyice karıştırın.
  2. Karıştırdıktan sonra ocağa alarak şeker eriyip sos koyulaşana kadar pişirin.
  3. Hazırlanan sosu, kalıbından çıkardığınız kekin üzerine dökün.
  4. Ilımasını bekledikten sonra servis edin 

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle