Ispanaklı Börek

Bazı lezzetler bizleri yıllar yıllar öncesine götürür. Tüm aile bir araya gelip edilen sohbetlerin tadı bambaşka olsa da o an yenilen ikramlarında yeri ayrı olur. Sizi nostaljik yolculuğa çıkaracak tarif ile karşınızdayız. Günümüzden geçmişe ikramların vazgeçilmez başrolü Ispanaklı Böreği bir de bizim tarfimizle deneyin!

 

Ispanaklı Börek
Servis
2-3 Kişilik
Hazırlama
60 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler

 

  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 50 g tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

 

Harcı için;

  • 350 g ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

 

Üzeri için;

  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu
Hazırlanışı

1. Hamur malzemelerini karıştırın ve çok yumuşak olmayan bir hamur eldene dek yoğurun.
2. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
3. Ispanakların saplarını ayırıp yapraklarını doğrayın.
4. Peynir, tuz ve karabiber ekleyin ve harmanlayın.
5. Tereyağını eritin ve bir kenara alın.
6. Hamuru 5 parçaya ayırın ve her birini yufka şeklinde oklava ile açın. Hepsini erimiş tereyağ ile yağlayarak üst üste dizin.
7. Açtığınız yufkaları ortadan kesin, kenarlarına uzunlamasına iç malzemesini yayıp rulo şeklinde çok sıkı olmayacak şekilde sararak, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ortadan başlayarak dışa doğru hazırladığınız ruloları dolayın.
8. Üzerine ise bir kasede çırptığınız yoğurt, sıvı yağ, krema ve yumurta sarısı karışımını eşit şekilde döküp yayın ve çörekotu, susam ile süsleyerek fırında kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle