Ispanaklı El Açması Börek

Ispanaklı El Açması Börek
Servis
2-3 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su
  • 120 g tereyağ/ margarin

İç harç için:

  • 450 g ıspanak
  • 1 soğan (orta boy)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Un ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  3. Suyu ilave edip hafif yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamuru toparlayıp üzerini örterek yarım saat dinlendirin.
  5. Bu sırada ayıkladığınız ve iyice yıkadığınız ıspanakları küp küp doğradığınız soğan ile birlikte sıvı yağda kavurun.
  6. Ispanaklı harç soğuyunca, yoğurt ve tuz ekleyerek karıştırın.
  7. Hamuru yaklaşık 20 eşit parçaya bölün. Parçaların üzerine bastırarak veya merdane ile hamurları biraz büyütün.
  8. Hamurların arasına eritilmiş tereyağ veya margarin sürün ve 10 katlı bir hamur elde edin (Bunu 2 kez yapıyoruz ve 2 adet 10 katlı hamur elde ediyoruz).
  9. İlk 10 katlı hamurunuzu yağlanmış borcama yerleştirin. Ispanak harcınızı hamurun üzerine yayın. Üzerine diğer 10 katlı hamurunuzu yerleştirin ve hamurların kenarlarını birleştirerek üzerine bükün.
  10. Börek hamurunuz hazır. Üzerine yine eritilmiş tereyağ veya margarinden sürüp güzelce yayın.
  11. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verin. Üzeri kızarınca fırından alabilirsiniz. Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Tarifi Dinle